De 5 bander

Til Tyvenes By kommer du til at spille en skurk der hører til en større kriminel organisation. Derfor kan man også spille som forskellige fantasyracer, eksempelvis elvere, dværge og andet, hvis man synes at det passer godt til organisationen. Når du har valgt hvilken organisation du vil spille under, kan du vælge at forme en bande der hører under organisationen, eller være en selvstændig kriminel der arbejder direkte for organisationen.  Er du dreng eller pige, gør ingen forskel - I Tyvenes By er alle velkomne til at finde sin indre bandit frem.

Du kan eksempelvis godt være en elver under organisationen sandslangerne hvor jeres bande hedder ørkenens juvel. Ørkenens juvel bliver så en del af organisationen sandslagerne, hvor I kan finde på bandens historie og tilføje sjove skikke og lignende der gør jeres bande unik og spændende.

Skyggekabinettet

Skyggekabinettet er kendt i Nirahams kriminelle underverden, som en magtfuld organisation med stor indflydelse, som spreder sig til næsten alle verdens hjørner. Organisationen udsprang fra det velhavende handelsrige Tharkien mod vest, og har siden da spredt sig til resten af Niraham. Hvem der leder skyggekabinettet er uvist, men rygterne lyder at det kunne være alt fra den berygtede skurk Sortsten til dronning Tiri af Narabond selv. Skyggekabinettet har fået deres navn på baggrund af deres luskede måde at arbejde på. Som oftest finder de måder at infiltrere andre organisationer på og stiger i graderne indtil de er på toppen af hierarkiet. Derfra arbejder de i skyggerne, hvor de spiller andre ud mod hinanden. Det er derfor kendt at skyggekabinettet er eksperter i afpresning, lån af penge og handel af information. Som organisation består skyggekabinettet af mange bander, som samler sig i familier. Målet for en familie er altid at ende på toppen af det samfund de lever i, hvilket sker gennem respekt for deres bande og ved at belønne dem der arbejder for banden. Det er derfor ikke unormalt at familier under skyggekabinettet ender som adelsfamilier, højdommere eller andre høje positioner i samfundet.

Medlemmer af skyggekabinettet bærer derfor altid fornemt tøj og går gerne med en stok for at vise deres position. Ligeledes samles skyggekabinettets familier sig om organisationens leveord: Hvorfor få blod på tøjet, når du kan få andre til det.

Sirenerne

Sirenerne er en organisation der har fundet livets lykke på Nirahams mange have. Organisationen blev skabt af den kendte pirat Shaylee Stormsejler, i piraternes højborg Etos, hvorfra et sørøverimperium har spredt sig.  Derfor har mange søfarende væsner sluttet sig til organisationen i jagten på rigdomme og storhed. Sirenerne er især kendt for at kontrollere hasardspil langs de fleste kyster og ingen spiller om penge der uden at betale en del til Sirenerne. Fælles for Sirenerne er deres stærke tro på havets gud Rasnasolin, som de ofrer til i håb om en sikker færd. Ligeledes er skibe der sejler under Sirenerne kendt for deres hårde regler som byder at en hvilken som helst person altid kan kræve en duel om sin frihed. Yderligere går Sirenerne op i at rov og bytte fordeles efter egenskaber frem for lighed. En stærk magiker der blæser vind i sejlende kan derfor godt få mere guld end den der renser skibet, men hvis nogen er utilfredse over fordelingen kan en duel altid afgøre sagen. Som pirat under Sirenerne er det derfor vigtigt at udføre store bedrifter så de andre kan se op til dig og betale dig mere, men omvendt må man huske at der med store dåder følger en stor dusør på ens hoved - derfor er det bedst at alle fra ens besætning har udført skurkagtige gerninger så alle jages ligeligt og ingen bliver fristet til at inkassere dusøren selv.

Sirenerne bærer som oftest lange frakker der beskytter mod vind og vejr og et spillekort i hatten, der viser deres dedikation til Sirenernes kriminelle forretning. De er kendt for deres armering der som regel består af to håndvåben; en til at bekæmpe loven og den anden til at bekæmpe kriminelle rivaler. Sirenerne følger alle Shaylees leveord der lyder: Dit værd vejes af dine handlingerne, dine ord er blot vind.

Sandslangerne

Fra landet Zara’bash i byen Badra, opstod en idé om et kriminelt netværk med rødder i magiske genstande og smuglervare. Måden at Sandslangerne har kunne smugle vare gennem ørkenen uset, er ved hjælp fra trænede gule lindorme. Dette er ikke nogen nem opgave og kræver mange dødsfald i forbindelse med træningen af ormene. Lindormen sluger kasser og poser, derefter kan den gemme sig under sandet når patruljer fra kongedømmet er ude og lede, hvilket har ført til at Sultan Ahriman Ibn Hadji Ibn Uhra af Zara’bash har udlovet en kæmpe dusør og et palæ for information der kan lede til Sandslangernes endeligt - hverken Magiens Cirkel eller Al-Hazifs Broderskab har kunne finde Sandslangernes hovedkvarter. Det siges at de høre til i magisk oase, som bliver beskyttet af en djinni som har indgået en pagt med lederen af Sandslangerne. Hvad djinnien får igen ved ingen. Slangerne går højt op i ære, hvilket ses når de hylder de forskellige ånder der vandrer ørkenen. Ligeledes betyder ære meget i forhold til når en slange giver et løfte. Hvis en slange har ydret sætningen ”Ved slanges blod” – så kan slangen ikke gå tilbage på sit ord. På grund af sin ekspertise i magiske genstande, har Sandslangerne erhvervet mange magikere og skulle havde skyggemedlemmer i Magiens Cirkel.

Kendte er slangerne for deres prægtige beklædning der som regel består af mange farver, posede bukser og en hovedbeklædning der kan beskytte dem for de mange sandstorme som hærger Zara'bash. Ligeledes arbejder alle slanger under samme leveord: En aftale er en aftale, vores ære er vores ord.

Skovlauget

Kendt over hele Niraham er organisationen Skovlauget. En sammenslutning af mange forskellige væsner og typer, gode som onde, der samles under et fælles ideal: Frihed. Om du er rig eller fattig betyder intet for Skovlauget, her gælder skovens og landevejenes regler. Den stærkeste overlever og den stærkeste er nu engang den der kan rane mest til sig og sin bande. Skovlauget er ikke kendt for at slå sig ned et fast sted, men følger rigdom, hvor rigdom kan findes. Derfor er det kendt at Skovlaugets mange konklaver ikke gemmer på sine rigdomme: Guld skal bruges mens guld haves og den der gemmer til natten, gemmer til andre røvere. En røvers liv fra Skovlauget er et liv på konstant flugt fra loven. Derfor gør Skovlauget en dyd ud af at bære masker til at skjule deres identitet. Men livet på flugt betyder også mange eventyr og derfor bærer mange skovlaugsfolk også pyntede hatte der viser deres stolthed over den frihed de har. Mest kendt er Skovlauget for deres mange overfald i skoven og på landevejene, men de er også eksperter i at smugle ulovlige remedier rundt i Niraham.

Skovlaugsfolk bærer derfor oftest naturfarver for bedre at kunne skjule sig i skoven, og er også kendt for deres præcision i bueskydning, som de flittigt anvender til at stoppe karavaner. Skovlauget følger deres fælles leveord som lyder: Først til rovet, først betalt!

Kloakrotterne


I en verden, hvor de rige bliver rigere og de fattige forbliver fattige var det blot et spørgsmål om tid før at kloakrotterne så dagens lys. Ingen ved hvordan at denne kriminelle organisation blev til, men historien fortæller at der i storbyernes kloakker dannede sig et kaotisk fællesskab af de fattigste væsner, som fik nok af overfladen. Derfra udsprang Kloakrotterne, som er en organisation der sidenhen har spredt meget rædsel i dets omgivelser. Kendt for deres grove overfald og indbrud har Kloakrotterne spredt sig til flere storbyer, hvor de bygger reder i undergrunden. En rotte har ikke brug for ære, da der i undergrunden kun gælder en regel: Overlev. Derfor går rotterne heller ikke op i hvad for noget tøj de går klædt i da alle i kloakkerne lugter ens. Kloakrotterne finder oftest sammen i bander som de kalder en flok, som anføres af den stærkeste kaldet floklederen. Det er ikke unormalt at floklederen bliver dræbt og udskiftet af en ny. Alle rotternes flokke er dog ledt af Slambaronen, som de betaler bod til og følger ordrer fra, men når Slambaronen ikke befaler har de frihed til at samle rigdomme sammen.

Rotterne går derfor klædt i laset tøj med hætter til at dække for deres ansigter når de om natten kommer til overfladen for at stjæle. Ligeledes er Kloakrotterne kendetegnet ved at bære køller til at slå folk ud og kidnappe dem med til undergrunden. Kloakrotterne står alle samlet om deres fælles leveord som lyder: Ingen låse kan holde os ude.

 rollespilsfabrikken  bifrost  orkerne kommer  nordea fondenkbh kommune